Woning kopen Haler

Jouw aanstaande woning kopen in Haler? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In en rondom deze plek bestaan er uiteenlopende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast tref je hier een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 16.157 huizen (77,5% koop, 22,4% huurwoning). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €324.308. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Haler, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €245.000, de doorsnee verkoopprijs is €324.308.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsHaler
Postcode6012
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Haler april 2024

Bijgaand ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Kies op basis van bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, liggingen extra details als energieneutraal & aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Hunsel, Ittervoort, Ell, Kessel & Maasbree.

woning-te-koop-haler

Studio of appartement kopen in Haler

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas + 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Haler

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 – 125 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en 2970 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Haler is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3030 kWh elektra + 1290 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Haler

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 154 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3180 kWh elektra + 1390 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 en 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektriciteit (kWh) en 1850 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Haler

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Haler zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Haler

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand kan je aan de slag met namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Haler en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Haler geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 – €2.950. In de opsomming hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Haler.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haler. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Haler

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Haler en omliggende plekken. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Haler kopen?

In de gemeente Leudal zijn er ruim 16.157 woonhuizen. Dit zijn 14.201 (77,5%) koopwoningen en 1.956 (22,4%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 153 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €245.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €324.308. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haler. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Haler?

Een woonobject in Leudal kent een gem. verbruik van 1450 m3 gas en 3340 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 gas voor verwarming en warm water en 2010 kWh stroom. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1850 m3 gas en 4130 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Haler passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Haler?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 35.879 personen in 15.765 verschillende gezinnen. Het gaat om 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 gezinnen zonder kinderen en 5.178 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,22 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Haler?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Haler laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.leudal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 6012.

Plaats een reactie