Woning kopen Hunsel

Snel een woning kopen in Hunsel? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Limburg. Op korte afstand vind je meerdere voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.157 woningen (77,5% koopwoning, 22,4% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €324.308. Op deze informatieve website check je het actuele woningaanbod in Hunsel, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Limburg.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €245.000, de basis verkoopprijs is €324.308.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsHunsel
Postcode6013
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Hunsel juli 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek op ligging, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen extra details als CV-ketel en en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Ittervoort, Neeritter, Haler, Ell & Kessel.

woning-te-koop-hunsel

Appartement kopen in Hunsel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en gem. 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis Hunsel

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 en 117 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1190 kuub gas en 2970 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Hunsel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 96 m2 & 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3030 kWh elektra en 1290 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Hunsel

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3180 kWh elektriciteit en 1390 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4130 elektra (kWh) + 1850 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Hunsel

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hunsel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Hunsel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Hunsel en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Hunsel geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 & €2.750. In de tabel hieronder vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hunsel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hunsel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Hunsel

In juli 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Hunsel en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Hunsel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Leudal zijn er ruim 16.157 woonobjecten. Dit zijn 14.201 (77,5%) koopwoningen en 1.956 (22,4%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 153 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €245.000 en de gem. marktprijs is €324.308. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hunsel. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hunsel?

Een woning in Leudal kent een gem. verbruik van 1450 kuub gas en 3340 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 kuub gas p/jaar en 2010 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1850 m3 gas en 4130 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Hunsel passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Hunsel?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 35.879 mensen in 15.765 gezinnen. Dat betreffen 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 families zonder kinderen en 5.178 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,22 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Hunsel?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Hunsel bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.leudal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 6013.

Plaats een reactie