Woning kopen Kessel

Snel een woning kopen in Kessel? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de nabije omgeving bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 18.527 huizen (72,7% koopwoning, 27,1% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €325.223. Op dit huizenportaal bieden wij het actuele woningaanbod in Kessel, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde huizenprijs is €325.223.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, restaurants, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Limburg
GemeentePeel en Maas
PlaatsKessel
Postcode5995
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)43.425
Aantal huishoudens18.251
Aantal huishoudens met kinderen6.610
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen18.527
Aantal koopwoningen15.967
Aantal huurwoningen2.560
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.223
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Kessel april 2024

In deze lijst check je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek op woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamers, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energielabel en de aanwezigheid van een kelder. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Ell, Haler, Maasbree, Baarlo of Helden.

woning-te-koop-kessel

Appartement kopen in Kessel

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 900 m3 gas en tevens 2200 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Kessel

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 en 119 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas en daarbij 2870 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Kessel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 – 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Kessel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 – 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3200 kWh elektra en 1370 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4290 stroom (kWh) & 1900 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Kessel

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Kessel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering rond te maken. Aan de hand van aankoopsom, kosten koper, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Kessel

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Kessel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Kessel geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 & €2.700. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Kessel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kessel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Kessel

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Kessel en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Kessel kopen?

In de buurt van de gemeente Peel en Maas zijn er ruim 18.527 huizen. Het gaat daarbij om 15.967 (72,7%) koopwoningen en 2.560 (27,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 154 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €325.223. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kessel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Kessel?

Een huishouden in Peel en Maas verbruikt gemiddeld 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3330 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 m3 gas en 2200 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1900 m3 per jaar aan gas en 4290 kWh stroom). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Kessel passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Kessel?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 43.425 mensen in 18.251 verschillende huishoudens. Er wonen 5.092 eenpersoonshuishoudens, 6.549 gezinnen zonder kinderen en 6.610 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Kessel?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Kessel plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.peelenmaas.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5995.

Plaats een reactie