Woning kopen Baarlo

Een woning kopen in Baarlo? Het is een heerlijke plek in de provincie Limburg. In en rondom deze plek zijn er meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast tref je hier een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 18.527 huizen (72,7% koopwoning, 27,1% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €325.223. Op Woningassistent.nl bekijk je het recente woningaanbod in Baarlo, adresgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is €325.223.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals winkels, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Limburg
GemeentePeel en Maas
PlaatsBaarlo
Postcode5990
Netnummer077 (+3177)
Inwoners (gemeente)43.425
Aantal huishoudens18.251
Aantal huishoudens met kinderen6.610
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen18.527
Aantal koopwoningen15.967
Aantal huurwoningen2.560
Gemiddelde woonoppervlakte154 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.223
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3330 kWh

Woningaanbod Baarlo juni 2024

In ons overzicht vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakteen additionele aspecten als woninglabel en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Maasbree, Kessel, Helden, Egchel en Beringe.

woning-te-koop-baarlo

Aanbod appartement kopen in Baarlo

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 900 m3 gas en +/- 2200 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Baarlo

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 110 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas en gem. 2870 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Baarlo is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 83 m2 & 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh elektriciteit + 1250 m3 gas verbruikt

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Baarlo

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3200 kWh elektriciteit & 1370 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4290 stroom (kWh) en 1900 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Baarlo

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Baarlo Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. A.d.h.v. het bod, kosten koper, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Baarlo

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Baarlo en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Baarlo geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €3.000. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Baarlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Baarlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Baarlo

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Baarlo en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Baarlo kopen?

In deze gemeente Peel en Maas registreren wij 18.527 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 15.967 (72,7%) koopwoningen en 2.560 (27,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 154 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €325.223. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Baarlo. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Baarlo?

Een huis in Peel en Maas heeft een verbruik van gemiddeld 1420 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3330 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (900 kuub aardgas en 2200 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1900 kuub gas en 4290 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Baarlo passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Baarlo?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 43.425 mensen in 18.251 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.092 eenpersoonshuishoudens, 6.549 gezinnen zonder kinderen en 6.610 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,34 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Baarlo?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Baarlo plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.peelenmaas.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 5591, 5990, 5991.

Plaats een reactie