Woning kopen Ittervoort

Ga je een woning kopen in Ittervoort? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Limburg. In de regio zijn er veel voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 16.157 woningen (77,5% koophuis, 22,4% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €324.308. Op dit huizenplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Ittervoort, contactgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €245.000, de gemiddelde huizenprijs is €324.308.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals restaurants, sportclubs, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsIttervoort
Postcode6014
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Ittervoort juni 2024

In het overzicht hieronder vind je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, ligging, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen additionele aspecten als woninglabel of mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Neeritter, Thorn, Hunsel, Haler of Ell.

woning-te-koop-ittervoort

Een appartement kopen in Ittervoort

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 830 m3 gas en doorgaans 2010 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Ittervoort

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1190 kuub gas & 2970 kWh stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Ittervoort is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Ittervoort

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 127 m2 en 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3180 kWh elektra + 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 en 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4130 stroom (kWh) + 1850 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Ittervoort

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Ittervoort Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis rond te maken. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Ittervoort

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Ittervoort en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Ittervoort geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 – €2.850. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ittervoort.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ittervoort. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Ittervoort

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Ittervoort en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Ittervoort kopen?

In de hele gemeente Leudal vind je ongeveer 16.157 woningen. Het gaat daarbij om 14.201 (77,5%) koophuizen en 1.956 (22,4%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 153 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €245.000 en de gem. marktprijs is €324.308. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Ittervoort. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ittervoort?

Een woonhuis in Leudal heeft een verbruik van gemiddeld 1450 kuub gas en 3340 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2010 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1850 m3 gas en 4130 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Ittervoort passen duurzame producten zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Ittervoort?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 35.879 mensen in 15.765 verschillende gezinnen. Er wonen 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 families zonder kinderen en 5.178 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,22 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Ittervoort?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ittervoort laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.leudal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6014.

Plaats een reactie