Woning kopen Roggel

Wil je een woning kopen in Roggel? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Limburg. In de nabije omgeving zijn er diverse faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder is er vlakbij een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 16.157 huizen (77,5% koophuis, 22,4% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €324.308. Op deze informatieve website bieden wij het recente woningaanbod in Roggel, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €245.000, de gemiddelde woningprijs is €324.308.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals kinderopvang, scholen, winkels, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsRoggel
Postcode6089
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Roggel juni 2024

Met onze huizenzoeker bieden we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren additionele aspecten als zuinigheid en parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Heibloem, Leveroy, Neer, Horn & Nunhem.

woning-te-koop-roggel

Studio of appartement kopen in Roggel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 100 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 830 m3 gas en 2010 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Roggel

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 72 m2 en 125 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas en doorgaans 2970 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Roggel is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh stroom + 1290 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Roggel

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 125 m2 – 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3180 kWh stroom + 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4130 elektriciteit (kWh) & 1850 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Roggel

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl kan je woningen te koop in Roggel Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bepaal je op basis van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Roggel

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Roggel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Roggel helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €2.650. In de volgende weergave tref je adressen van financieel adviseurs in Roggel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Roggel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Roggel

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Roggel en net daarbuiten. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Bekijk ook meer info over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Roggel kopen?

In en rondom de gemeente Leudal vind je ongeveer 16.157 woonhuizen. Dit zijn 14.201 (77,5%) koophuizen en 1.956 (22,4%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 153 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €245.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €324.308. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Roggel. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Roggel?

Een woonobject in Leudal verbruikt qua energie gem. zo’n 1450 kuub gas p/jaar en 3340 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (830 m3 per jaar aan gas en 2010 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Roggel passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Roggel?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 35.879 inwoners in 15.765 verschillende gezinnen. Hier wonen 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 families zonder kinderen en 5.178 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,22 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Daarna komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Roggel?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Roggel laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.leudal.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6088, 6089, 6093.

Plaats een reactie