Woning kopen Neer

Plannen om een woning te kopen in Neer? Het is een geweldige plek in de provincie Limburg. Op korte afstand heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij tref je hier een prachtige natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 16.157 woningen (77,5% koop, 22,4% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €324.308. Op dit woningplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Neer, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Limburg.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €245.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €324.308.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteLeudal
PlaatsNeer
Postcode6086
Netnummer0475 (+31475)
Inwoners (gemeente)35.879
Aantal huishoudens15.765
Aantal huishoudens met kinderen5.178
Gemiddelde huishoudensgrootte2,22
Aantal woningen16.157
Aantal koopwoningen14.201
Aantal huurwoningen1.956
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€324.308
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Neer april 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, ligging, woonoppervlakte, vraagprijsen andere woningeigenschappen als woninglabel en parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen die te koop staan in Roggel, Heibloem, Horn, Nunhem & Buggenum.

woning-te-koop-neer

Aanbod appartement kopen in Neer

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 830 m3 gas & 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis Neer

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 – 121 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1190 kuub gas en 2970 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Neer is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 en 116 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Neer

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 & 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3180 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 – 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4130 elektriciteit (kWh) + 1850 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Neer

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Neer zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Aan de hand van het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Neer

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met gegevens van taxatie experts en makelaars in Neer en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Neer geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 & €2.600. In de volgende weergave bieden we adressen van financieel adviseurs in Neer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Neer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Neer

Afgelopen maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Neer en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost nu een woning in Neer kopen?

In de gemeente Leudal bestaan er circa 16.157 huizen. Het gaat om 14.201 (77,5%) koophuizen en 1.956 (22,4%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 153 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €245.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €324.308. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Neer. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Neer?

Een woning in Leudal verbruikt qua energie gem. zo’n 1450 kuub aardgas en 3340 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (830 m3 gas en 2010 kWh stroom. Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1850 kuub gas p/jaar en 4130 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Neer passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Neer?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 35.879 mensen in 15.765 gezinnen. Dat betreffen 4.848 eenpersoonshuishoudens, 5.739 gezinnen zonder kinderen en 5.178 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,22 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Neer?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Neer zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.leudal.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 6086.

Plaats een reactie