Woning kopen Ressen

Alles weten over woning kopen in Ressen? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien vind je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 20.056 woningen (72,1% koophuis, 27,5% huur). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €390.277. Op Woningassistent.nl ontdek je het beschikbare woningaanbod in Ressen, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €272.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €390.277.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLingewaard
PlaatsRessen
Postcode6684
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)46.601
Aantal huishoudens19.606
Aantal huishoudens met kinderen7.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen20.056
Aantal koopwoningen16.536
Aantal huurwoningen3.520
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.277
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Ressen juni 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel & parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Haalderen, Doornenburg, Bemmel, Oosterhout of Slijk-Ewijk.

woning-te-koop-ressen

Appartement kopen in Ressen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 91 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas & 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Ressen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas & 2850 kWh stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Ressen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2970 kWh elektra & 1250 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Ressen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 – 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3520 kWh elektra en 1440 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 203 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4290 stroom (kWh) & 1950 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Ressen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Ressen zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Door middel van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Ressen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand tref je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Ressen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Ressen geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €3.200. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Ressen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ressen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Ressen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Ressen en direct omgeving. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Ressen kopen?

In deze gemeente Lingewaard bestaan er circa 20.056 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 16.536 (72,1%) koopwoningen en 3.520 (27,5%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 131 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €272.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €390.277. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ressen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Ressen?

Een huis in Lingewaard kent een gem. verbruik van 1270 m3 aan gas en 3100 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 kuub gas en 4290 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Ressen passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Ressen?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 46.601 inwoners in 19.606 verschillende huishoudens. Het betreft 5.367 eenpersoonshuishoudens, 6.709 families zonder kinderen en 7.530 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ressen?

In deze buurt kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Ressen laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.lingewaard.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 6684.

Plaats een reactie