Woning kopen Haalderen

Ga je een woning kopen in Haalderen? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop kan je hier genieten van mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 20.056 woningen (72,1% koop, 27,5% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €390.277. Op deze website tonen wij het recente woningaanbod in Haalderen, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €272.000, de gemiddelde woningprijs is €390.277.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, scholen, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLingewaard
PlaatsHaalderen
Postcode6685
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)46.601
Aantal huishoudens19.606
Aantal huishoudens met kinderen7.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen20.056
Aantal koopwoningen16.536
Aantal huurwoningen3.520
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.277
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Haalderen april 2024

In het schema hierna verstrekken we optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel & aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Doornenburg, Angeren, Ressen, Bemmel & Oosterhout.

woning-te-koop-haalderen

Aanbod appartement kopen in Haalderen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 780 m3 gas + 2040 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Haalderen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 – 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1080 kuub gas en 2850 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Haalderen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2970 kWh elektra en 1250 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Haalderen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 – 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3520 kWh stroom & 1440 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 199 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4290 stroom (kWh) + 1950 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Haalderen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Haalderen zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Gebaseerd op aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Haalderen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand kan je aan de slag met contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Haalderen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Haalderen geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 & €2.500. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Haalderen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Haalderen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Haalderen

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Haalderen en daarbuiten. Belangrijk detail: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Haalderen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Lingewaard registreren wij 20.056 woningen. Je vindt hier circa 16.536 (72,1%) koopwoningen en 3.520 (27,5%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 131 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €272.000 en de gem. verkoopprijs is €390.277. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Haalderen. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Haalderen?

Een woonobject in Lingewaard gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1270 kuub aardgas en 3100 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (780 m3 aan gas en 2040 elektra (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 m3 per jaar aan gas en 4290 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Haalderen passen duurzame verwarmingsbronnen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Haalderen?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 46.601 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.606 gezinnen. Er wonen 5.367 eenpersoonshuishoudens, 6.709 gezinnen zonder kinderen en 7.530 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Haalderen?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Haalderen plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.lingewaard.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6685.

Plaats een reactie