Woning kopen Bemmel

Jouw volgende woning kopen in Bemmel? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand vind je verschillende voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast is er vlakbij mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 20.056 woningen (72,1% koophuis, 27,5% huur). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €390.277. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in Bemmel, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €272.000, de gemiddelde prijs van een woning is €390.277.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLingewaard
PlaatsBemmel
Postcode6681
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)46.601
Aantal huishoudens19.606
Aantal huishoudens met kinderen7.530
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen20.056
Aantal koopwoningen16.536
Aantal huurwoningen3.520
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€272.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.277
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Bemmel juni 2024

In het schema hierna ontdek je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals isolatie & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen die te koop staan in Ressen, Haalderen, Oosterhout, Slijk-Ewijk & Homoet.

woning-te-koop-bemmel

Appartementen te koop Bemmel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 – 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en daarbij 2040 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Bemmel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 & 107 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas & 2850 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Bemmel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2970 kWh elektra + 1250 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Bemmel

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 – 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3520 kWh elektriciteit & 1440 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4290 elektra (kWh) en 1950 gas (m3) afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Bemmel

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Bemmel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zal afhangen van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering in orde te maken. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Bemmel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Bemmel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Bemmel geeft je natuurlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 & €2.850. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Bemmel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bemmel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Bemmel

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Bemmel en omliggende plekken. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Bemmel kopen?

In de hele gemeente Lingewaard zijn er 20.056 woningen. Hierbij spreken we van 16.536 (72,1%) koopwoningen en 3.520 (27,5%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 131 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €272.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €390.277. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bemmel. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Bemmel?

Een huis in Lingewaard verbruikt qua energie gem. zo’n 1270 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3100 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (780 kuub aardgas en 2040 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1950 m3 aan gas en 4290 electriciteit (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Bemmel passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Bemmel?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente wonen 46.601 personen in 19.606 verschillende huishoudens. Dat betreffen 5.367 eenpersoonshuishoudens, 6.709 huishoudens zonder kinderen en 7.530 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Bemmel?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bemmel bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.lingewaard.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6680, 6681.

Plaats een reactie