Woning kopen Homoet

Jouw ideale woning kopen in Homoet? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de buurt vind je verschillende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 20.128 woningen (68% koophuis, 31,6% huurhuizen). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €422.478. Op deze website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Homoet, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €263.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €422.478.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsHomoet
Postcode6676
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Homoet april 2024

In ons overzicht blader je door alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijsen extra details als CV-ketel en en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Slijk-Ewijk, Oosterhout, Valburg, Herveld en Andelst.

woning-te-koop-homoet

Studio of appartement kopen in Homoet

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 790 m3 gas en daarbij 2050 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Homoet

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 90 m2 & 111 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en doorgaans 2880 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Homoet is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3000 kWh stroom + 1260 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Homoet

Een twee onder een kap betekent 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 120 m2 & 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 kWh elektra & 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 en 192 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4230 stroom (kWh) & 1910 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Homoet

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Homoet Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te ronden. A.d.h.v. koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Homoet

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Homoet en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Homoet helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 & €2.650. In de opsomming hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Homoet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Homoet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Homoet

Deze maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Homoet en net daarbuiten. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Homoet kopen?

In en rondom de gemeente Overbetuwe zijn er 20.128 woonobjecten. Er zijn 17.462 (68%) koopwoningen en 2.666 (31,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €263.000 en de gem. marktprijs is €422.478. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Homoet. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Homoet?

Een woonobject in Overbetuwe verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub aardgas en 3140 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (790 m3 gas en 2050 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 4230 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Homoet passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Homoet?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 47.906 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.734 gezinnen. Hier wonen 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 gezinnen zonder kinderen en 7.999 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,4 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Homoet?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Homoet realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 6676.

Plaats een reactie