Woning kopen Oosterhout

Wil je een woning kopen in Oosterhout? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er voldoende voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 20.128 woningen (68% koophuis, 31,6% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €422.478. Op dit woningportaal check je het recente woningaanbod in Oosterhout, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €263.000, de gemiddelde transactieprijs is €422.478.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsOosterhout
Postcode6678
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Oosterhout april 2024

In deze lijst bekijk je het actuele woningaanbod van april 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakteen additionele aspecten als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Bemmel, Ressen, Slijk-Ewijk, Homoet of Valburg.

woning-te-koop-oosterhout

Studio of appartement kopen in Oosterhout

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas & 2050 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Oosterhout

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 117 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en +/- 2880 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Oosterhout is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 83 m2 & 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh stroom + 1260 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oosterhout

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 en 144 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 kWh elektra en 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4230 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Oosterhout

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Oosterhout Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Oosterhout

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Oosterhout en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Oosterhout geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 – €2.500. In het schema hier bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Oosterhout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosterhout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Oosterhout

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oosterhout en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Oosterhout kopen?

In deze gemeente Overbetuwe vinden we circa 20.128 huizen. De verdeling is als volgt: 17.462 (68%) koophuizen en 2.666 (31,6%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €263.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €422.478. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosterhout. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oosterhout?

Een woonhuis in Overbetuwe kent een gem. verbruik van 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 3140 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (790 m3 aan gas en 2050 elektra (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1910 m3 per jaar aan gas en 4230 kWh electriciteit). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Oosterhout passen duurzame producten zoals zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Oosterhout?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 47.906 personen in 19.734 gezinnen. Dit zijn 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 huishoudens zonder kinderen en 7.999 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,4 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oosterhout?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oosterhout laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 6678.

Plaats een reactie