Woning kopen Slijk-Ewijk

Van plan om een woning te kopen in Slijk-Ewijk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er allerhande faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 20.128 woningen (68% koopwoning, 31,6% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €422.478. Op dit huizenplatform vind je het woningaanbod in Slijk-Ewijk, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €263.000, de gemiddelde prijs van een woning is €422.478.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsSlijk-Ewijk
Postcode6677
Netnummer0481 (+31481)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Slijk-Ewijk juni 2024

In deze lijst tref je het actuele woningaanbod van juni 2024. Selecteer op vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, liggingen andere eigenschappen zoals verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Oosterhout, Bemmel, Homoet, Valburg of Herveld.

woning-te-koop-slijk-ewijk

Studio of appartement kopen in Slijk-Ewijk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 790 m3 gas en 2050 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Slijk-Ewijk

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas en daarbij 2880 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Slijk-Ewijk is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh stroom & 1260 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Slijk-Ewijk

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3400 kWh elektriciteit & 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 en 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 4230 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Slijk-Ewijk

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Slijk-Ewijk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te ronden. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Slijk-Ewijk

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Slijk-Ewijk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Slijk-Ewijk geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 & €2.600. In onderstaande lijst vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Slijk-Ewijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Slijk-Ewijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Slijk-Ewijk

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Slijk-Ewijk en omgeving. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Slijk-Ewijk kopen?

In de hele gemeente Overbetuwe bestaan er circa 20.128 woningen. Het gaat om 17.462 (68%) koophuizen en 2.666 (31,6%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €263.000 en de gem. marktprijs is €422.478. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Slijk-Ewijk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Slijk-Ewijk?

Een woonhuis in Overbetuwe kent een gem. verbruik van 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 3140 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (790 m3 per jaar aan gas en 2050 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1910 m3 aan gas en 4230 kWh elektra). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Slijk-Ewijk passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Slijk-Ewijk?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 47.906 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.734 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 huishoudens zonder kinderen en 7.999 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,4 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Slijk-Ewijk?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Slijk-Ewijk zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6677.

Plaats een reactie