Woning kopen Loon op Zand

Een woning kopen in Loon op Zand? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.478 huizen (63,3% koophuis, 36,5% huurhuizen). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €362.501. Op dit huizenportaal ontdek je het nieuwe woningaanbod in Loon op Zand, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je vind hier zowel rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €268.000, de basis verkoopprijs is €362.501.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
Postcode5171
Netnummer0416 (+31416)
Inwoners (gemeente)23.408
Aantal huishoudens10.127
Aantal huishoudens met kinderen3.633
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.478
Aantal koopwoningen8.590
Aantal huurwoningen1.888
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€268.000
Gemiddelde verkoopprijs€362.501
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3230 kWh

Woningaanbod Loon op Zand maart 2024

Hieronder ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Zoek op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid en en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod s-Hertogenbosch, Heusden, Waalwijk, Alphen-Chaam en Gilze en Rijen.

woning-te-koop-loon-op-zand

Studio of appartement kopen in Loon op Zand

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 98 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 780 m3 gas en gem. 2020 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Loon op Zand

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 en 121 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1100 kuub gas & 3000 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Loon op Zand is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 87 m2 en 127 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3170 kWh elektra en 1260 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Loon op Zand

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3550 kWh elektriciteit & 1490 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4570 elektra (kWh) & 1970 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Loon op Zand

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius kan je woningen te koop in Loon op Zand Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Loon op Zand

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Loon op Zand en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Loon op Zand helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 en €3.300. In de lijst hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Loon op Zand.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Loon op Zand. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Loon op Zand

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Loon op Zand en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Loon op Zand kopen?

In de gemeente Loon op Zand zijn er ruim 10.478 woonhuizen. Je vindt hier circa 8.590 (63,3%) koopwoningen en 1.888 (36,5%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 131 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €268.000 en de gem. verkoopprijs is €362.501. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Loon op Zand. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Loon op Zand?

Een huishouden in Loon op Zand gebruikt gemiddeld 1290 kuub aardgas en 3230 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (780 m3 gas voor verwarming en warm water en 2020 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1970 kuub aardgas en 4570 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Loon op Zand passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Loon op Zand?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 23.408 inwoners in 10.127 verschillende gezinnen. Er wonen 2.998 eenpersoonshuishoudens, 3.496 families zonder kinderen en 3.633 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,28 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Loon op Zand?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Loon op Zand zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.loonopzand.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5175.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie