Woning kopen Wognum

Plannen om een woning te kopen in Wognum? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien ontdek je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 19.211 woningen (69,4% koophuis, 30,2% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €375.268. Op Woningassistent.nl bieden wij het woningaanbod in Wognum, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €265.000, de gemiddelde woningprijs is €375.268.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsWognum
Postcode1687
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Wognum april 2024

Onderstaand bekijk je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, bouwjaar, aantal kamers, woningtypeen relevante factoren als isolatie en aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Nibbixwoud, Zwaag, Zwaagdijk-West, Zwaagdijk-Oost en Midwoud.

woning-te-koop-wognum

Eigen appartement kopen in Wognum

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 92 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 710 m3 gas en 1850 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Wognum

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 112 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en gem. 2740 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Wognum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 100 m2 – 112 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Wognum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3240 kWh stroom + 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3760 stroom (kWh) + 1770 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Wognum

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Wognum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. Gebaseerd op het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Wognum

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxateurs en makelaars in Wognum en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Wognum helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 en €2.700. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Wognum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wognum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Wognum

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Wognum en in de buurt. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wognum kopen?

In de gemeente Medemblik bestaan er circa 19.211 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 16.574 (69,4%) koophuizen en 2.637 (30,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €265.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €375.268. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wognum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wognum?

Een woonobject in Medemblik verbruikt qua energie gem. zo’n 1310 m3 gas en 3030 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (710 m3 gas en 1850 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1770 m3 per jaar aan gas en 3760 kWh elektra). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Wognum passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Wognum?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 45.101 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.044 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 huishoudens zonder kinderen en 6.980 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,33 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Vervolgens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Wognum?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Wognum laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.medemblik.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1687.

Plaats een reactie