Woning kopen Nibbixwoud

Jouw volgende woning kopen in Nibbixwoud? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt bestaan er meerdere voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 19.211 woningen (69,4% koop, 30,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €375.268. Op dit huizenportaal bieden wij het huidige woningaanbod in Nibbixwoud, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde prijs van een woning is €375.268.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, restaurants, kinderopvang, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsNibbixwoud
Postcode1688
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Nibbixwoud mei 2024

In onderstaande weergave vind je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Selecteer op vraagprijs, ligging, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als duurzaamheid en en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Zwaag, Hauwert, Wognum, Zwaagdijk-West en Zwaagdijk-Oost.

woning-te-koop-nibbixwoud

Eigen appartement kopen in Nibbixwoud

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas en tevens 1850 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Nibbixwoud

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 108 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1100 kuub gas en tevens 2740 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Nibbixwoud is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 91 m2 en 120 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2840 kWh stroom & 1240 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nibbixwoud

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 133 m2 – 148 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3240 kWh elektriciteit en 1320 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 en 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3760 elektriciteit (kWh) en 1770 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Nibbixwoud

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nibbixwoud zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nibbixwoud

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Nibbixwoud en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Nibbixwoud geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 en €3.150. In het schema hier vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Nibbixwoud.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nibbixwoud. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Nibbixwoud

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nibbixwoud en in de buurt. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nibbixwoud kopen?

In de hele gemeente Medemblik bestaan er circa 19.211 woonhuizen. Hierbij spreken we van 16.574 (69,4%) koophuizen en 2.637 (30,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €265.000 en de gem. marktprijs is €375.268. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nibbixwoud. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nibbixwoud?

Een woonobject in Medemblik heeft een verbruik van gemiddeld 1310 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3030 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (710 kuub gas p/jaar en 1850 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1770 kuub gas p/jaar en 3760 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Nibbixwoud passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Nibbixwoud?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 45.101 mensen in 19.044 verschillende gezinnen. Het betreft 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 gezinnen zonder kinderen en 6.980 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,33 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Ook maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nibbixwoud?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Nibbixwoud bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.medemblik.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1688.

Plaats een reactie