Woning kopen Opperdoes

Jouw aanstaande woning kopen in Opperdoes? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens kan je hier genieten van mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 19.211 huizen (69,4% koopwoning, 30,2% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €375.268. Op Woningassistent.nl ontdek je het actuele woningaanbod in Opperdoes, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde prijs van een woning is €375.268.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, openbaar vervoer, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsOpperdoes
Postcode1674
Netnummer0227 (+31227)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Opperdoes juni 2024

In het schema hierna vind je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energieneutraal & de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Twisk, Oostwoud, De Weere, Lambertschaag & Abbekerk.

woning-te-koop-opperdoes

Een appartement kopen in Opperdoes

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 710 m3 gas & 1850 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Opperdoes

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en gem. 2740 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Opperdoes is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 84 m2 – 122 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2840 kWh elektra & 1240 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Opperdoes

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3240 kWh stroom + 1320 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 & 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3760 stroom (kWh) en 1770 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Opperdoes

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Opperdoes Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), eigen geld en directe verbouwkosten berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Opperdoes

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Opperdoes en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Opperdoes geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €3.050. In onderstaande lijst vind je gegevens van financieel adviseurs in Opperdoes.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Opperdoes. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Opperdoes

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Opperdoes en omliggende plekken. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Opperdoes kopen?

In de hele gemeente Medemblik zijn er 19.211 huizen. Het gaat om 16.574 (69,4%) koophuizen en 2.637 (30,2%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €265.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €375.268. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Opperdoes. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Opperdoes?

Een huis in Medemblik verbruikt gemiddeld 1310 m3 per jaar aan gas en 3030 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (710 kuub aardgas en 1850 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1770 kuub gas en 3760 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Opperdoes passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Opperdoes?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 45.101 mensen in 19.044 huishoudens. Dat betreffen 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 families zonder kinderen en 6.980 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,33 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Opperdoes?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Opperdoes bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.medemblik.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1674.

Plaats een reactie