Woning kopen Midwoud

Van plan om een woning te kopen in Midwoud? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je toegang tot voldoende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarnaast geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 19.211 huizen (69,4% koopwoning, 30,2% huurwoningen). De prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €375.268. Op dit woningplatform bekijk je het woningaanbod in Midwoud, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €265.000, de gemiddelde transactieprijs is €375.268.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, restaurants, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsMidwoud
Postcode1679
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Midwoud juni 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, perceeloppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, liggingen extra details als woninglabel of aanwezigheid van een garage. Bel of mail de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Zwaagdijk-Oost, Zwaagdijk-West, Oostwoud, Twisk en Opperdoes.

woning-te-koop-midwoud

Appartement kopen in Midwoud

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, bijna altijd gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 710 m3 gas en 1850 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Midwoud

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 116 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas + 2740 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Midwoud is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2840 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Midwoud

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3240 kWh elektra en 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3760 stroom (kWh) en 1770 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Midwoud

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Midwoud Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te ronden. Gebaseerd op koopsom, kosten koper (k.k.), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Midwoud

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Midwoud en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Midwoud helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 en €2.700. In de tabel hieronder vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Midwoud.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Midwoud. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Midwoud

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Midwoud en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Midwoud kopen?

In en rondom de gemeente Medemblik zijn er 19.211 huizen. Hierbij spreken we van 16.574 (69,4%) koophuizen en 2.637 (30,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €265.000 en de gem. marktprijs is €375.268. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Midwoud. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Midwoud?

Een woonhuis in Medemblik gebruikt gemiddeld 1310 m3 gas voor verwarming en warm water en 3030 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (710 m3 gas en 1850 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1770 m3 per jaar aan gas en 3760 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Midwoud passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Midwoud?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 45.101 personen in 19.044 huishoudens. Wat meer specifiek: 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 huishoudens zonder kinderen en 6.980 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,33 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en plan je bezichtigingen in. Hierna begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Midwoud?

In deze streek vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Midwoud laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.medemblik.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 1679.

Plaats een reactie