Woning kopen Twisk

Jouw aanstaande woning kopen in Twisk? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de buurt heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens ontdek je hier mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 19.211 huizen (69,4% koophuis, 30,2% huur). De gemiddelde woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €375.268. Op dit huizenplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Twisk, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €265.000, de gemiddelde verkoopprijs is €375.268.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals kinderopvang, winkels, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsTwisk
Postcode1676
Netnummer0227 (+31227)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Twisk mei 2024

In onderstaande weergave bieden we optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. ligging, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Oostwoud, Midwoud, Opperdoes, De Weere of Lambertschaag.

woning-te-koop-twisk

Aanbod appartement kopen in Twisk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 90 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 710 m3 gas en 1850 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Twisk

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 & 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1100 kuub gas en +/- 2740 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Twisk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 en 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2840 kWh elektra & 1240 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Twisk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 – 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3240 kWh elektra + 1320 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 & 194 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3760 elektra (kWh) en 1770 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Twisk

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Twisk zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Twisk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Twisk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Twisk geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 & €3.100. In onderstaande lijst vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Twisk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Twisk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Twisk

In mei 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Twisk en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Twisk kopen?

In deze gemeente Medemblik vinden we circa 19.211 woonobjecten. Dit zijn 16.574 (69,4%) koophuizen en 2.637 (30,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €265.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €375.268. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Twisk. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Twisk?

Een huis in Medemblik verbruikt gemiddeld 1310 m3 gas en 3030 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (710 kuub gas p/jaar en 1850 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3760 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Twisk passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Twisk?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 45.101 mensen die we kunnen onderverdelen in 19.044 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 huishoudens zonder kinderen en 6.980 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,33 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Twisk?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Twisk laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.medemblik.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1676.

Plaats een reactie