Woning kopen Zwaagdijk-Oost

Jouw ideale woning kopen in Zwaagdijk-Oost? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving heb je diverse dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 19.211 huizen (69,4% koop, 30,2% huur). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €375.268. Op dit woningplatform vind je het recente woningaanbod in Zwaagdijk-Oost, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde woningprijs is €375.268.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals restaurants, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsZwaagdijk-Oost
Postcode1682
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Zwaagdijk-Oost april 2024

In het schema hierna tref je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Filter eenvoudig op ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtypeen andere eigenschappen zoals energielabel en mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Zwaagdijk-West, Wognum, Midwoud, Oostwoud en Twisk.

woning-te-koop-zwaagdijk-oost

Appartementen te koop Zwaagdijk-Oost

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 710 m3 gas + 1850 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Zwaagdijk-Oost

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 107 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas & 2740 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Zwaagdijk-Oost is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 – 124 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2840 kWh stroom en 1240 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Zwaagdijk-Oost

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 & 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3240 kWh elektra en 1320 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3760 elektriciteit (kWh) en 1770 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Zwaagdijk-Oost

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zwaagdijk-Oost Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Zwaagdijk-Oost

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder vind je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Zwaagdijk-Oost en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Zwaagdijk-Oost geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €3.300. In het schema hier vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Zwaagdijk-Oost.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwaagdijk-Oost. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Zwaagdijk-Oost

De afgelopen periode (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Zwaagdijk-Oost en omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Zwaagdijk-Oost kopen?

In de hele gemeente Medemblik zijn er 19.211 woonobjecten. Hierbij spreken we van 16.574 (69,4%) koopwoningen en 2.637 (30,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €265.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €375.268. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwaagdijk-Oost. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zwaagdijk-Oost?

Een woonobject in Medemblik gebruikt gemiddeld 1310 kuub aardgas en 3030 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (710 kuub aardgas en 1850 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1770 m3 per jaar aan gas en 3760 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Zwaagdijk-Oost passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Zwaagdijk-Oost?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 45.101 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.044 verschillende gezinnen. Er wonen 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 gezinnen zonder kinderen en 6.980 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,33 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Zwaagdijk-Oost?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zwaagdijk-Oost bouwen. Informeer bij de gemeente (www.medemblik.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1681, 1682, 1683, 1684.

Plaats een reactie