Woning kopen Zwaagdijk-West

Ga je een woning kopen in Zwaagdijk-West? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving vind je meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder ontdek je hier een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 19.211 huizen (69,4% koop, 30,2% huur). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €375.268. Op dit huizenplatform bekijk je het woningaanbod in Zwaagdijk-West, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €265.000, de gemiddelde verkoopprijs is €375.268.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsZwaagdijk-West
Postcode1686
Netnummer0228 (+31228)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Zwaagdijk-West mei 2024

In het schema hierna maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als energieprestaties & aanwezigheid van een garage. Bel of mail de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Wognum, Nibbixwoud, Zwaagdijk-Oost, Midwoud & Oostwoud.

woning-te-koop-zwaagdijk-west

Appartement kopen in Zwaagdijk-West

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas en daarbij 1850 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Zwaagdijk-West

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 & 125 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en doorgaans 2740 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Zwaagdijk-West is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2840 kWh stroom & 1240 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Zwaagdijk-West

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3240 kWh stroom & 1320 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3760 stroom (kWh) en 1770 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Zwaagdijk-West

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Zwaagdijk-West Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Zwaagdijk-West

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Zwaagdijk-West en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Zwaagdijk-West geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 en €2.700. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Zwaagdijk-West.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwaagdijk-West. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Zwaagdijk-West

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Zwaagdijk-West en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Zwaagdijk-West kopen?

In en rondom de gemeente Medemblik bestaan er circa 19.211 woningen. Je vindt hier circa 16.574 (69,4%) koopwoningen en 2.637 (30,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €265.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €375.268. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwaagdijk-West. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Zwaagdijk-West?

Een huis in Medemblik heeft een verbruik van gemiddeld 1310 m3 per jaar aan gas en 3030 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (710 kuub gas p/jaar en 1850 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1770 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3760 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Zwaagdijk-West passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Zwaagdijk-West?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 45.101 personen in 19.044 verschillende huishoudens. Er wonen 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 huishoudens zonder kinderen en 6.980 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,33 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hiervoor zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Zwaagdijk-West?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Zwaagdijk-West plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.medemblik.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 1685, 1686.

Plaats een reactie