Woning kopen Oostwoud

Jouw volgende woning kopen in Oostwoud? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek bestaan er allerhande faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Verder geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 19.211 woningen (69,4% koophuis, 30,2% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €375.268. Op deze informatieve website ontdek je het huidige woningaanbod in Oostwoud, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de doorsnee verkoopprijs is €375.268.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteMedemblik
PlaatsOostwoud
Postcode1678
Netnummer0229 (+31229)
Inwoners (gemeente)45.101
Aantal huishoudens19.044
Aantal huishoudens met kinderen6.980
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen19.211
Aantal koopwoningen16.574
Aantal huurwoningen2.637
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€375.268
Gemiddeld gasverbruik1310 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Oostwoud juni 2024

In deze lijst maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Kies op basis van aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Midwoud, Zwaagdijk-Oost, Twisk, Opperdoes en De Weere.

woning-te-koop-oostwoud

Appartement kopen in Oostwoud

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas en daarbij 1850 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Oostwoud

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 123 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en +/- 2740 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Oostwoud is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 128 m2.
 • Schatting: er wordt 2840 kWh elektra en 1240 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Oostwoud

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 135 m2 en 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3240 kWh elektra & 1320 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 149 m2 & 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3760 stroom (kWh) en 1770 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Oostwoud

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je gemakkelijk woningen te koop in Oostwoud Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. D.m.v. aankoopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Oostwoud

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Oostwoud en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Oostwoud geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €2.550. In het schema hier vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Oostwoud.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oostwoud. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Oostwoud

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Oostwoud en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Oostwoud kopen?

In de hele gemeente Medemblik zijn er ruim 19.211 woningen. Je vindt hier circa 16.574 (69,4%) koopwoningen en 2.637 (30,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €265.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €375.268. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oostwoud. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oostwoud?

Een huis in Medemblik gebruikt gemiddeld 1310 m3 gas en 3030 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (710 m3 gas voor verwarming en warm water en 1850 stroom (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1770 m3 aan gas en 3760 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Oostwoud passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Oostwoud?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 45.101 personen in 19.044 verschillende gezinnen. Het betreft 5.840 eenpersoonshuishoudens, 6.224 huishoudens zonder kinderen en 6.980 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,33 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Oostwoud?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Oostwoud laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.medemblik.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 1678.

Plaats een reactie