Woning kopen Nijeveen

Alles weten over woning kopen in Nijeveen? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving bestaan er veel faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook ontdek je hier een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 16.106 woningen (57,7% koop, 42,3% huurhuis). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €325.843. Op deze informatieve website vind je het recente woningaanbod in Nijeveen, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €213.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €325.843.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals sportclubs, scholen, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMeppel
PlaatsNijeveen
Postcode7948
Netnummer0522 (+31522)
Inwoners (gemeente)33.920
Aantal huishoudens15.424
Aantal huishoudens met kinderen5.137
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.106
Aantal koopwoningen11.847
Aantal huurwoningen4.259
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.843
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2580 kWh

Woningaanbod Nijeveen juli 2024

In het overzicht hieronder blader je door alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Zoom verder in op aantal kamers, ligging, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijsen andere eigenschappen zoals duurzaamheid & en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook huizen te koop in Rogat, Rouveen, Wanneperveen, Nieuw-Balinge en Tiendeveen.

woning-te-koop-nijeveen

Aanbod appartement kopen in Nijeveen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 102 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas en doorgaans 1820 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Nijeveen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas en doorgaans 2490 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Nijeveen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2610 kWh stroom en 1210 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nijeveen

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2980 kWh elektra & 1390 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 – 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3720 elektra (kWh) + 1850 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Nijeveen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nijeveen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod komt tot stand door de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Nijeveen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat door te kijken naar diverse aspecten. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Nijeveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Nijeveen helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 en €2.600. In de lijst hierna check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Nijeveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nijeveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Nijeveen

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nijeveen en daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Nijeveen kopen?

In deze gemeente Meppel zijn er 16.106 woonobjecten. Het gaat om 11.847 (57,7%) koophuizen en 4.259 (42,3%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 113 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €213.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €325.843. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Nijeveen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Nijeveen?

Een woning in Meppel gebruikt gemiddeld 1170 m3 aan gas en 2580 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (790 m3 gas en 1820 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1850 m3 per jaar aan gas en 3720 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Nijeveen passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Nijeveen?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 33.920 mensen in 15.424 huishoudens. Er wonen 5.657 eenpersoonshuishoudens, 4.630 gezinnen zonder kinderen en 5.137 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,16 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Ook ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nijeveen?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nijeveen bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.meppel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7948.

Plaats een reactie