Woning kopen Rogat

Een woning kopen in Rogat? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Drenthe. In de regio zijn er verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien kan je hier genieten van een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente herbergt in totaal 16.106 woningen (57,7% koopwoning, 42,3% huurhuis). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €325.843. Op dit woningportaal ontdek je het huidige woningaanbod in Rogat, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €213.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €325.843.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteMeppel
PlaatsRogat
Postcode7949
Netnummer0522 (+31522)
Inwoners (gemeente)33.920
Aantal huishoudens15.424
Aantal huishoudens met kinderen5.137
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.106
Aantal koopwoningen11.847
Aantal huurwoningen4.259
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€213.000
Gemiddelde verkoopprijs€325.843
Gemiddeld gasverbruik1170 m3
Gemiddeld stroomverbruik2580 kWh

Woningaanbod Rogat april 2024

In het schema hierna ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtypeen additionele aspecten als energieprestaties en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Rouveen, IJhorst, Nijeveen, Wanneperveen of Nieuw-Balinge.

woning-te-koop-rogat

Aanbod appartement kopen in Rogat

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 & 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas en 1820 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Rogat

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 – 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1040 kuub gas en tevens 2490 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Rogat is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 en 113 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2610 kWh stroom + 1210 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Rogat

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 & 148 m2.
 • Verwachting: er wordt 2980 kWh elektriciteit & 1390 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 en 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3720 stroom (kWh) & 1850 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Rogat

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Rogat Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te ronden. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Rogat

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Rogat en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Rogat geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 en €3.250. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Rogat.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rogat. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Rogat

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Rogat en direct omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Rogat kopen?

In en rondom de gemeente Meppel bestaan er circa 16.106 huizen. We maken onderscheid tussen 11.847 (57,7%) koophuizen en 4.259 (42,3%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 113 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €213.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €325.843. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rogat. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Rogat?

Een woonobject in Meppel heeft een verbruik van gemiddeld 1170 m3 gas en 2580 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (790 m3 aan gas en 1820 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1850 m3 aan gas en 3720 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Rogat passen duurzame oplossingen als warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Rogat?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 33.920 personen die we kunnen onderverdelen in 15.424 gezinnen. Dat betreffen 5.657 eenpersoonshuishoudens, 4.630 huishoudens zonder kinderen en 5.137 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,16 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Rogat?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Rogat realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.meppel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7949.

Plaats een reactie