Woning kopen Arkel

Alles weten over woning kopen in Arkel? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de regio vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 17.340 woningen (68,9% koop, 30,6% huurwoningen). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €373.551. Op Woningassistent.nl vind je het nieuwe woningaanbod in Arkel, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is €373.551.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsArkel
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Arkel mei 2024

In deze lijst ontdek je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als CV-ketel en en de aanwezigheid van een balkon. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Nieuwland, Leerbroek, Hoogblokland, Ameide en Meerkerk.

woning-te-koop-arkel

Aanbod appartement kopen in Arkel

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 & 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 820 m3 gas en gem. 2090 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Arkel

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 & 123 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1000 kuub gas en 2680 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Arkel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 90 m2 & 117 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektra en 1190 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Arkel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 123 m2 en 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3380 kWh elektra & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 & 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4100 stroom (kWh) & 1870 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Arkel

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Arkel zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te handelen. Op basis van koopsom, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Arkel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Arkel en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Arkel geeft financieel advies en helpt bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 – €2.500. In het schema hier tref je adressen van financieel adviseurs in Arkel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Arkel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Arkel

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Arkel en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost gemiddeld een woning in Arkel kopen?

In en rondom de gemeente Molenlanden vinden we circa 17.340 huizen. Hierbij spreken we van 15.371 (68,9%) koopwoningen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €287.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €373.551. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Arkel. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Arkel?

Een woonhuis in Molenlanden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3090 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (820 m3 gas en 2090 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1870 kuub gas p/jaar en 4100 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Arkel passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Arkel?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 43.909 inwoners die we kunnen onderverdelen in 16.795 verschillende gezinnen. Dat betreffen 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 huishoudens zonder kinderen en 7.031 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,59 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Arkel?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Arkel laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.molenlanden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 4240, 4241.

Plaats een reactie