Woning kopen Bleskensgraaf

Jouw ideale woning kopen in Bleskensgraaf? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving vind je verschillende voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 17.340 huizen (68,9% koop, 30,6% huurhuizen). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €373.551. Op deze website ontdek je het actuele woningaanbod in Bleskensgraaf, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde transactieprijs is €373.551.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, winkels, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsBleskensgraaf
Postcode2971
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Bleskensgraaf mei 2024

In onderstaande weergave tref je het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoom verder in op woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals zuinigheid en parkeermogelijkheden. Bel of mail het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Molenaarsgraaf, Brandwijk, Oud-Alblas, Waal & Langerak.

woning-te-koop-bleskensgraaf

Een appartement kopen in Bleskensgraaf

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 820 m3 gas en doorgaans 2090 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Bleskensgraaf

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 73 m2 & 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1000 kuub gas & 2680 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Bleskensgraaf is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 en 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2870 kWh elektra en 1190 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Bleskensgraaf

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 en 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3380 kWh elektra en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 en 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4100 stroom (kWh) & 1870 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Bleskensgraaf

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Bleskensgraaf Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Aan de hand van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Bleskensgraaf

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Bleskensgraaf en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Bleskensgraaf geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 & €2.550. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Bleskensgraaf.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bleskensgraaf. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Bleskensgraaf

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Bleskensgraaf en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Bleskensgraaf kopen?

In en rondom de gemeente Molenlanden vinden we circa 17.340 huizen. Er zijn 15.371 (68,9%) koophuizen en 1.969 (30,6%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €287.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €373.551. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bleskensgraaf. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Bleskensgraaf?

Een huishouden in Molenlanden kent een gem. verbruik van 1290 kuub gas p/jaar en 3090 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 2090 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1870 kuub gas p/jaar en 4100 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Bleskensgraaf passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Bleskensgraaf?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 43.909 mensen die we kunnen onderverdelen in 16.795 huishoudens. Het gaat om 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 huishoudens zonder kinderen en 7.031 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,59 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Bleskensgraaf?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Bleskensgraaf zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.molenlanden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2970, 2971.

Plaats een reactie