Woning kopen Molenaarsgraaf

Snel een woning kopen in Molenaarsgraaf? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de regio bestaan er voldoende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast tref je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 17.340 huizen (68,9% koop, 30,6% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €373.551. Op dit huizenportaal vind je het huidige woningaanbod in Molenaarsgraaf, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de basis verkoopprijs is €373.551.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, sportclubs, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsMolenaarsgraaf
Postcode2973
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Molenaarsgraaf juni 2024

In onderstaande weergave tref je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, vraagprijsen extra details als woninglabel of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Brandwijk, Ottoland, Bleskensgraaf, Oud-Alblas en Waal.

woning-te-koop-molenaarsgraaf

Een appartement kopen in Molenaarsgraaf

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 103 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 820 m3 gas en daarbij 2090 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Molenaarsgraaf

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 en 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1000 kuub gas en 2680 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Molenaarsgraaf is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh stroom & 1190 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Molenaarsgraaf

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 & 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3380 kWh stroom en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 & 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 4100 elektriciteit (kWh) en 1870 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Molenaarsgraaf

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Molenaarsgraaf zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Molenaarsgraaf

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze woningdeskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Molenaarsgraaf en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Molenaarsgraaf geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 & €3.000. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Molenaarsgraaf.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Molenaarsgraaf. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Molenaarsgraaf

In juni 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Molenaarsgraaf en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Molenaarsgraaf kopen?

In de gemeente Molenlanden registreren wij 17.340 woonobjecten. Dit zijn 15.371 (68,9%) koophuizen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €373.551. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Molenaarsgraaf. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Molenaarsgraaf?

Een woonhuis in Molenlanden verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub gas p/jaar en 3090 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2090 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1870 kuub gas en 4100 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Molenaarsgraaf passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Molenaarsgraaf?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 43.909 personen in 16.795 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 huishoudens zonder kinderen en 7.031 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,59 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Molenaarsgraaf?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Molenaarsgraaf zetten. Neem contact op met de gemeente (www.molenlanden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 2973.

Plaats een reactie