Woning kopen Oud-Alblas

Ga je een woning kopen in Oud-Alblas? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. In de buurt heb je toegang tot allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 17.340 huizen (68,9% koophuis, 30,6% huur). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €373.551. Op dit woningplatform bieden wij het beschikbare woningaanbod in Oud-Alblas, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van rijwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €373.551.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals sportclubs, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsOud-Alblas
Postcode2969
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Oud-Alblas mei 2024

Met onze huizenzoeker blader je door alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, liggingen relevante factoren als energieneutraal & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Bleskensgraaf, Molenaarsgraaf, Waal, Langerak of Nieuwpoort.

woning-te-koop-oud-alblas

Eigen appartement kopen in Oud-Alblas

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en daarbij 2090 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Oud-Alblas

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 118 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1000 kuub gas en 2680 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Oud-Alblas is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh stroom & 1190 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Oud-Alblas

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 & 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 3380 kWh stroom en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 & 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 4100 elektra (kWh) & 1870 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Oud-Alblas

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Oud-Alblas Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Oud-Alblas

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Een taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Oud-Alblas en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Oud-Alblas geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 en €2.850. In de tabel hieronder check je contactgegevens van financieel adviseurs in Oud-Alblas.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oud-Alblas. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Oud-Alblas

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Oud-Alblas en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Oud-Alblas kopen?

In de hele gemeente Molenlanden vinden we circa 17.340 woningen. De verdeling is als volgt: 15.371 (68,9%) koophuizen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 136 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €373.551. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oud-Alblas. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Oud-Alblas?

Een huishouden in Molenlanden verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub gas p/jaar en 3090 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 m3 aan gas en 2090 kWh elektra. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1870 kuub gas p/jaar en 4100 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Oud-Alblas passen duurzame oplossingen als dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Oud-Alblas?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 43.909 personen die we kunnen onderverdelen in 16.795 huishoudens. Er wonen 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 gezinnen zonder kinderen en 7.031 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,59 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oud-Alblas?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oud-Alblas laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.molenlanden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2969.

Plaats een reactie