Woning kopen Waal

Alles weten over woning kopen in Waal? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 17.340 huizen (68,9% koop, 30,6% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €373.551. Op deze website blader je door het nieuwe woningaanbod in Waal, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de doorsnee verkoopprijs is €373.551.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals scholen, sportclubs, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsWaal
Postcode2968
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Waal mei 2024

In deze lijst bieden we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoom verder in op aantal kamers, vraagprijs, ligging, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieneutraal en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Oud-Alblas, Bleskensgraaf, Langerak, Nieuwpoort & Groot-Ammers.

woning-te-koop-waal

Aanbod appartement kopen in Waal

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 820 m3 gas en doorgaans 2090 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Waal

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 en 113 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1000 kuub gas & 2680 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Waal is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 112 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh stroom & 1190 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Waal

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 en 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3380 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4100 stroom (kWh) + 1870 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Waal

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Waal zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Op basis van het biedbedrag, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Waal

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Waal en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Waal geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.700 en €3.000. In het schema hier vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Waal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Waal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Waal

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Waal en omliggende plekken. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is een woning in Waal kopen?

In deze gemeente Molenlanden zijn er 17.340 huizen. Je vindt hier circa 15.371 (68,9%) koophuizen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €287.000 en de gem. marktprijs is €373.551. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Waal. Woningen staan kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Waal?

Een woning in Molenlanden kent een gem. verbruik van 1290 kuub aardgas en 3090 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (820 m3 gas voor verwarming en warm water en 2090 stroom (kWh). Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1870 m3 per jaar aan gas en 4100 kWh stroom). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Waal passen duurzame producten zoals vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Waal?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 43.909 inwoners in 16.795 verschillende gezinnen. Het betreft 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 families zonder kinderen en 7.031 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,59 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Waal?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Waal realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.molenlanden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 2968.

Plaats een reactie