Woning kopen Langerak

Wil je een woning kopen in Langerak? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt vind je veel faciliteiten als winkels en scholen. Daarnaast ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 17.340 woningen (68,9% koophuis, 30,6% huur). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €373.551. Op dit huizenplatform vind je het huidige woningaanbod in Langerak, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de basis verkoopprijs is €373.551.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsLangerak
Postcode2967
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Langerak mei 2024

Met onze woningzoeker bieden we optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op aantal kamers, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaaren additionele aspecten als energielabel of aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Waal, Oud-Alblas, Nieuwpoort, Groot-Ammers of Kinderdijk.

woning-te-koop-langerak

Studio of appartement kopen in Langerak

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 & 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 820 m3 gas & 2090 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Langerak

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 – 111 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1000 kuub gas en daarbij 2680 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Langerak is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 en 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh stroom + 1190 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Langerak

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3380 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4100 elektriciteit (kWh) & 1870 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Langerak

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Langerak Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Langerak

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Langerak en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Langerak geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €3.050. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Langerak.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Langerak. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Langerak

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Langerak en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Langerak kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Molenlanden zijn er 17.340 woningen. We maken onderscheid tussen 15.371 (68,9%) koophuizen en 1.969 (30,6%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €373.551. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Langerak. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Langerak?

Een woonhuis in Molenlanden kent een gem. verbruik van 1290 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3090 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (820 m3 per jaar aan gas en 2090 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1870 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4100 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Langerak passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Langerak?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 43.909 personen die we kunnen onderverdelen in 16.795 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 families zonder kinderen en 7.031 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,59 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Langerak?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Langerak laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.molenlanden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2967.

Plaats een reactie