Woning kopen Brandwijk

Ga je een woning kopen in Brandwijk? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek heb je veel faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarbij geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 17.340 woningen (68,9% koopwoning, 30,6% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €373.551. Op deze website check je het recente woningaanbod in Brandwijk, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €373.551.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsBrandwijk
Postcode2974
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Brandwijk mei 2024

Onderstaand maak je kennis met alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieprestaties & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Ottoland, Goudriaan, Molenaarsgraaf, Bleskensgraaf of Oud-Alblas.

woning-te-koop-brandwijk

Appartement kopen in Brandwijk

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 & 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en +/- 2090 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Brandwijk

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 en 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1000 kuub gas + 2680 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Brandwijk is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektra + 1190 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Brandwijk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3380 kWh stroom & 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 en 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4100 stroom (kWh) + 1870 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Brandwijk

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens het duidelijk is wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Brandwijk Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop te bevestigen. A.d.h.v. het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Brandwijk

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Brandwijk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Brandwijk helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 – €2.500. In de tabel hieronder verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Brandwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Brandwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Brandwijk

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Brandwijk en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Brandwijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Molenlanden vinden we circa 17.340 woonobjecten. Dit zijn 15.371 (68,9%) koophuizen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 136 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €287.000 en de gem. verkoopprijs is €373.551. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Brandwijk. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Brandwijk?

Een huis in Molenlanden heeft een verbruik van gemiddeld 1290 kuub gas en 3090 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (820 m3 aan gas en 2090 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1870 m3 gas en 4100 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Brandwijk passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Brandwijk?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 43.909 inwoners in 16.795 verschillende gezinnen. Het betreft 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 huishoudens zonder kinderen en 7.031 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,59 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Brandwijk?

In deze streek zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Brandwijk realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.molenlanden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2974.

Plaats een reactie