Woning kopen Groot-Ammers

Jouw ideale woning kopen in Groot-Ammers? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt vind je veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 17.340 huizen (68,9% koop, 30,6% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €373.551. Op deze website check je het huidige woningaanbod in Groot-Ammers, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde woningprijs is €373.551.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsGroot-Ammers
Postcode2964
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Groot-Ammers mei 2024

In deze lijst blader je door optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamersen additionele aspecten als isolatie of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Nieuwpoort, Langerak, Kinderdijk, Streefkerk & Nieuw-Lekkerland.

woning-te-koop-groot-ammers

Een appartement kopen in Groot-Ammers

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 820 m3 gas en tevens 2090 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Groot-Ammers

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 & 120 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1000 kuub gas en gem. 2680 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Groot-Ammers is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2870 kWh stroom & 1190 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Groot-Ammers

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3380 kWh stroom & 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4100 elektra (kWh) + 1870 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Groot-Ammers

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Groot-Ammers Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Groot-Ammers

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Groot-Ammers en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Groot-Ammers geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 en €2.550. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Groot-Ammers.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Groot-Ammers. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Groot-Ammers

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Groot-Ammers en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Groot-Ammers kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Molenlanden zijn er 17.340 woningen. Hierbij spreken we van 15.371 (68,9%) koopwoningen en 1.969 (30,6%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 136 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €287.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €373.551. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Groot-Ammers. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Groot-Ammers?

Een woonhuis in Molenlanden gebruikt gemiddeld 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 elektra (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (820 kuub gas p/jaar en 2090 elektra (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1870 m3 aan gas en 4100 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Groot-Ammers passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Groot-Ammers?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente verblijven 43.909 mensen in 16.795 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 huishoudens zonder kinderen en 7.031 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,59 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Groot-Ammers?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Groot-Ammers zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.molenlanden.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2964.

Plaats een reactie