Woning kopen Nieuwpoort

Jouw aanstaande woning kopen in Nieuwpoort? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt heb je veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij is er vlakbij een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 17.340 huizen (68,9% koop, 30,6% huur). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €373.551. Op deze website tonen wij het actuele woningaanbod in Nieuwpoort, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde verkoopprijs is €373.551.
 • In de buurt vind je volop opties zoals scholen, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsNieuwpoort
Postcode2965
Netnummer0184 (+31184)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Nieuwpoort mei 2024

Onderstaand bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtypeen relevante factoren als energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Langerak, Waal, Groot-Ammers, Kinderdijk of Streefkerk.

woning-te-koop-nieuwpoort

Aanbod appartement kopen in Nieuwpoort

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 93 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en daarbij 2090 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Nieuwpoort

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1000 kuub gas en 2680 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Nieuwpoort is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 en 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2870 kWh elektra + 1190 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Nieuwpoort

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 131 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3380 kWh elektra en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 141 m2 – 195 m2.
 • Verwachting: er wordt 4100 elektriciteit (kWh) + 1870 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Nieuwpoort

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Nieuwpoort Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning rond te maken. Gebaseerd op het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Nieuwpoort

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Nieuwpoort en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Nieuwpoort geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 en €3.100. In onderstaande lijst check je namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuwpoort.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwpoort. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Nieuwpoort

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Nieuwpoort en net daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nieuwpoort kopen?

In de buurt van de gemeente Molenlanden zijn er 17.340 woningen. We maken onderscheid tussen 15.371 (68,9%) koopwoningen en 1.969 (30,6%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000 en de gem. verkoopprijs is €373.551. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwpoort. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nieuwpoort?

Een huis in Molenlanden verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 kuub gas en 3090 stroom (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (820 kuub gas en 2090 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis verbruikt de meeste energie (1870 m3 gas voor verwarming en warm water en 4100 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Nieuwpoort passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Nieuwpoort?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 43.909 personen in 16.795 verschillende gezinnen. Het betreft 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 gezinnen zonder kinderen en 7.031 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,59 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nieuwpoort?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuwpoort bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.molenlanden.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 2965.

Plaats een reactie