Woning kopen Kinderdijk

Jouw aanstaande woning kopen in Kinderdijk? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek heb je meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 17.340 huizen (68,9% koopwoning, 30,6% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €373.551. Op dit woningportaal bekijk je het woningaanbod in Kinderdijk, adresgegevens van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €287.000, de gemiddelde prijs van een woning is €373.551.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMolenlanden
PlaatsKinderdijk
Postcode2961
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)43.909
Aantal huishoudens16.795
Aantal huishoudens met kinderen7.031
Gemiddelde huishoudensgrootte2,59
Aantal woningen17.340
Aantal koopwoningen15.371
Aantal huurwoningen1.969
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.551
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Kinderdijk mei 2024

In onderstaande weergave vind je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van ligging, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtypeen additionele aspecten als isolatie & aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Groot-Ammers, Nieuwpoort, Streefkerk, Nieuw-Lekkerland en Lekkerkerk.

woning-te-koop-kinderdijk

Aanbod appartement kopen in Kinderdijk

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 96 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en tevens 2090 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Kinderdijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1000 kuub gas en daarbij 2680 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Kinderdijk is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh elektriciteit + 1190 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Kinderdijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 127 m2 en 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3380 kWh elektra + 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 en 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4100 elektriciteit (kWh) + 1870 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Kinderdijk

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Kinderdijk Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Aan de hand van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Kinderdijk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Kinderdijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Kinderdijk geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €2.750. In onderstaande lijst bekijk je adressen van financieel adviseurs in Kinderdijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Kinderdijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Kinderdijk

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Kinderdijk en in de buurt. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Kinderdijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Molenlanden zijn er 17.340 woningen. Je vindt hier circa 15.371 (68,9%) koopwoningen en 1.969 (30,6%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 136 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €287.000 en de gem. verkoopprijs is €373.551. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Kinderdijk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Kinderdijk?

Een huis in Molenlanden verbruikt gemiddeld 1290 m3 aan gas en 3090 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (820 kuub gas en 2090 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1870 kuub gas en 4100 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Kinderdijk passen duurzame producten zoals dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Kinderdijk?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 43.909 mensen in 16.795 gezinnen. Het gaat om 4.316 eenpersoonshuishoudens, 5.448 families zonder kinderen en 7.031 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,59 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Kinderdijk?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Kinderdijk plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.molenlanden.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2960, 2961.

Plaats een reactie