Woning kopen Zetten

Plannen om een woning te kopen in Zetten? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er allerhande faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens ontdek je hier een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 20.128 huizen (68% koopwoning, 31,6% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €422.478. Op dit huizenplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Zetten, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van tussenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €263.000, de doorsnee verkoopprijs is €422.478.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, scholen, winkels, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsZetten
Postcode6671
Netnummer0488 (+31488)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Zetten juni 2024

In het schema hierna bekijk je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen extra details als CV-ketel of aanwezigheid van een bad. Bel of mail het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Hemmen, Andelst, Dodewaard, Randwijk of Heteren.

woning-te-koop-zetten

Studio of appartement kopen in Zetten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 103 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas + 2050 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Zetten

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 88 m2 en 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en gem. 2880 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Zetten is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 129 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh elektra en 1260 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Zetten

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 kWh stroom + 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4230 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Zetten

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Zetten zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Zetten

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Zetten en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Zetten geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 – €3.250. In de volgende weergave bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Zetten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zetten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Zetten

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Zetten en direct omgeving. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Zetten kopen?

In de buurt van de gemeente Overbetuwe registreren wij 20.128 woningen. Hierbij spreken we van 17.462 (68%) koophuizen en 2.666 (31,6%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €263.000 en de gem. verkoopprijs is €422.478. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zetten. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Zetten?

Een huis in Overbetuwe gebruikt gemiddeld 1290 kuub gas p/jaar en 3140 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (790 kuub gas p/jaar en 2050 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 gas en 4230 stroom (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Zetten passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Zetten?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 47.906 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.734 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 huishoudens zonder kinderen en 7.999 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,4 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Zetten?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Zetten laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 6670, 6671.

Plaats een reactie