Woning kopen Hemmen

Een woning kopen in Hemmen? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast is er vlakbij een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 20.128 woningen (68% koophuis, 31,6% huurhuizen). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €422.478. Op dit woningplatform vind je het recente woningaanbod in Hemmen, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €263.000, de gemiddelde transactieprijs is €422.478.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals winkels, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsHemmen
Postcode6672
Netnummer0488 (+31488)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Hemmen juni 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energielabel en parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Andelst, Herveld, Zetten, Dodewaard en Randwijk.

woning-te-koop-hemmen

Aanbod appartement kopen in Hemmen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 790 m3 gas en 2050 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Hemmen

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 en 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en daarbij 2880 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Hemmen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 126 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh stroom + 1260 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Hemmen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 en 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3400 kWh stroom en 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 195 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4230 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Hemmen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hemmen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Hemmen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Hemmen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Hemmen geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.350 & €3.250. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Hemmen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hemmen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Hemmen

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Hemmen en daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost een woning in Hemmen kopen?

In deze gemeente Overbetuwe registreren wij 20.128 woonhuizen. Het gaat daarbij om 17.462 (68%) koophuizen en 2.666 (31,6%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €263.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €422.478. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hemmen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hemmen?

Een woning in Overbetuwe kent een gem. verbruik van 1290 m3 gas en 3140 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (790 kuub gas p/jaar en 2050 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1910 m3 gas en 4230 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Hemmen passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Hemmen?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 47.906 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.734 huishoudens. Het betreft 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 huishoudens zonder kinderen en 7.999 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,4 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hemmen?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hemmen bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6672.

Plaats een reactie