Woning kopen Nederweert

Van plan om een woning te kopen in Nederweert? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Limburg. In en rondom deze plek zijn er veel faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 7.534 woningen (70,7% koophuis, 29,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €383.234. Op dit huizenportaal check je het huidige woningaanbod in Nederweert, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Limburg.
 • Er is een mix van rijwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €281.000, de gemiddelde transactieprijs is €383.234.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Limburg
GemeenteNederweert
Postcode6031
Netnummer0495 (+31495)
Inwoners (gemeente)17.019
Aantal huishoudens7.308
Aantal huishoudens met kinderen2.515
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen7.534
Aantal koopwoningen6.628
Aantal huurwoningen906
Gemiddelde woonoppervlakte171 m2
Gemiddelde WOZ€281.000
Gemiddelde verkoopprijs€383.234
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Nederweert juni 2024

Met onze woningzoeker bieden we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op woningtype, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als duurzaamheid & rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Roermond, Maasgouw, Cranendonck, Weert en Peel en Maas.

woning-te-koop-nederweert

Appartement kopen in Nederweert

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en doorgaans 2160 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Nederweert

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1180 kuub gas en +/- 3040 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Nederweert is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3110 kWh elektra en 1270 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Nederweert

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 – 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3260 kWh stroom & 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 en 197 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4340 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Nederweert

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Nederweert zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Door middel van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Nederweert

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Nederweert en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nederweert geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €3.200. In de lijst hierna check je gegevens van financieel adviseurs in Nederweert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nederweert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Nederweert

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nederweert en direct omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nederweert kopen?

In de gemeente Nederweert zijn er ruim 7.534 woningen. Er zijn 6.628 (70,7%) koopwoningen en 906 (29,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 171 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €281.000 en de gem. marktprijs is €383.234. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nederweert. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nederweert?

Een woonobject in Nederweert gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1450 m3 gas voor verwarming en warm water en 3460 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 kuub gas p/jaar en 2160 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1940 m3 per jaar aan gas en 4340 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Nederweert passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Nederweert?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 17.019 personen die we kunnen onderverdelen in 7.308 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.057 eenpersoonshuishoudens, 2.736 families zonder kinderen en 2.515 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,3 personen.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Nederweert?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nederweert bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.nederweert.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 6030, 6031.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie