Woning kopen Alteveer

Plannen om een woning te kopen in Alteveer? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 14.855 huizen (70,8% koopwoning, 28,2% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €355.463. Op dit huizenportaal vind je het nieuwe woningaanbod in Alteveer, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €251.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €355.463.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsAlteveer
Postcode9306
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Alteveer februari 2024

Hieronder maak je kennis met alle huizen die te koop staan in februari 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, woningtypeen andere woningeigenschappen als CV-ketel & parkeermogelijkheden. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Nieuw-Roden, Leutingewolde, Roderesch, Lieveren & Roden.

woning-te-koop-alteveer

Een appartement kopen in Alteveer

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 en 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en +/- 2040 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Alteveer

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 & 105 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1260 kuub gas + 2410 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Alteveer is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2500 kWh elektriciteit + 1390 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Alteveer

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 en 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2800 kWh stroom en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 en 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3370 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Alteveer

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Alteveer Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod zal afhangen van de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de koop definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Alteveer

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tref je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Alteveer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Alteveer geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 & €3.000. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Alteveer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Alteveer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Alteveer

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Alteveer en omgeving. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Alteveer kopen?

In deze gemeente Noordenveld vind je ongeveer 14.855 woonhuizen. Er zijn 12.832 (70,8%) koopwoningen en 2.023 (28,2%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 148 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €251.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.463. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Alteveer. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Alteveer?

Een woning in Noordenveld verbruikt qua energie gem. zo’n 1500 m3 gas voor verwarming en warm water en 2790 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (910 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 3370 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Alteveer passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Alteveer?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 31.253 personen in 13.911 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 gezinnen zonder kinderen en 4.500 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Alteveer?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Alteveer zetten. Informeer bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9306.

Plaats een reactie