Woning kopen Nieuw-Roden

Ga je een woning kopen in Nieuw-Roden? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de omgeving vind je meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook ontdek je hier een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.855 huizen (70,8% koopwoning, 28,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €355.463. Op dit huizenportaal bieden wij het actuele woningaanbod in Nieuw-Roden, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €251.000, de gemiddelde prijs van een woning is €355.463.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsNieuw-Roden
Postcode9311
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Nieuw-Roden maart 2024

Hieronder maak je kennis met alle huizen die deze maand (maart 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als woninglabel & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Leutingewolde, Foxwolde, Alteveer, Roderesch & Lieveren.

woning-te-koop-nieuw-roden

Aanbod appartement kopen in Nieuw-Roden

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 910 m3 gas & 2040 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Nieuw-Roden

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 – 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en +/- 2410 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Nieuw-Roden is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 – 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh stroom & 1390 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Nieuw-Roden

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 – 151 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2800 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 – 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Nieuw-Roden

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Nieuw-Roden Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van woningwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Nieuw-Roden

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Nieuw-Roden en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nieuw-Roden helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €2.700. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Nieuw-Roden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw-Roden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Nieuw-Roden

In maart 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Nieuw-Roden en direct omgeving. Let op: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nieuw-Roden kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noordenveld vind je ongeveer 14.855 woonobjecten. Het gaat om 12.832 (70,8%) koopwoningen en 2.023 (28,2%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 148 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €251.000 en de gem. marktprijs is €355.463. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw-Roden. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Nieuw-Roden?

Een huishouden in Noordenveld gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1500 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2790 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (910 m3 aan gas en 2040 elektra (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 3370 elektra (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Nieuw-Roden passen duurzame producten zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nieuw-Roden?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 31.253 mensen in 13.911 verschillende huishoudens. Dit zijn 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 huishoudens zonder kinderen en 4.500 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Nieuw-Roden?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Nieuw-Roden zetten. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 9311.

Plaats een reactie