Woning kopen Roderesch

Jouw ideale woning kopen in Roderesch? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In de omgeving zijn er verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast ontdek je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 14.855 woningen (70,8% koopwoning, 28,2% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €355.463. Op dit huizenplatform ontdek je het woningaanbod in Roderesch, adresgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €251.000, de gemiddelde transactieprijs is €355.463.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsRoderesch
Postcode9305
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Roderesch februari 2024

Bijgaand ontdek je het actuele woningaanbod van februari 2024. Zoek op ligging, woonoppervlakte, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als zuinigheid of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Alteveer, Nieuw-Roden, Lieveren, Roden of Zwagerbosch.

woning-te-koop-roderesch

Een appartement kopen in Roderesch

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 910 m3 gas en doorgaans 2040 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Roderesch

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 74 m2 & 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1260 kuub gas en +/- 2410 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Roderesch is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 & 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2500 kWh stroom + 1390 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Roderesch

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 en 140 m2.
 • Verwachting: er wordt 2800 kWh stroom & 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Roderesch

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Roderesch zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Roderesch

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Roderesch en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Roderesch helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 – €3.200. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Roderesch.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Roderesch. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Roderesch

Deze maand (februari 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Roderesch en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Hoe duur is een woning in Roderesch kopen?

In en rondom de gemeente Noordenveld zijn er ruim 14.855 woonobjecten. Het gaat om 12.832 (70,8%) koopwoningen en 2.023 (28,2%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 148 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €251.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.463. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Roderesch. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Roderesch?

Een woning in Noordenveld kent een gem. verbruik van 1500 m3 gas voor verwarming en warm water en 2790 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (910 kuub gas en 2040 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1910 m3 aan gas en 3370 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Roderesch passen duurzame producten zoals dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Roderesch?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente leven 31.253 personen in 13.911 gezinnen. Hier wonen 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 huishoudens zonder kinderen en 4.500 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. Vervolgens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Roderesch?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Roderesch plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 9305.

Plaats een reactie