Woning kopen Leutingewolde

Jouw aanstaande woning kopen in Leutingewolde? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de buurt zijn er meerdere faciliteiten als winkels, OV en scholen. Tevens tref je hier een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 14.855 huizen (70,8% koopwoning, 28,2% huur). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €355.463. Op dit woningplatform check je het huidige woningaanbod in Leutingewolde, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Drenthe.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €251.000, de gemiddelde woningprijs is €355.463.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, natuurgebieden, winkels, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsLeutingewolde
Postcode9313
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Leutingewolde februari 2024

In deze lijst maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in februari 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamersen andere woningeigenschappen als isolatie en aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in Foxwolde, Roderwolde, Nieuw-Roden, Alteveer en Roderesch.

woning-te-koop-leutingewolde

Appartement kopen in Leutingewolde

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 94 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 910 m3 gas en daarbij 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Leutingewolde

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 118 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en tevens 2410 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Leutingewolde is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 en 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2500 kWh stroom & 1390 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Leutingewolde

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 en 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2800 kWh stroom + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 en 198 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Leutingewolde

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je weet wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je woningen te koop in Leutingewolde Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Door middel van woningwaarde, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en taxateurs in Leutingewolde

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel vind je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Leutingewolde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Leutingewolde geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €3.100. In onderstaande lijst tref je gegevens van financieel adviseurs in Leutingewolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leutingewolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Leutingewolde

Afgelopen maand (februari 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Leutingewolde en omliggende plekken. Goed om te weten: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Leutingewolde kopen?

In de buurt van de gemeente Noordenveld zijn er 14.855 woningen. Je vindt hier circa 12.832 (70,8%) koopwoningen en 2.023 (28,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 148 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €251.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €355.463. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leutingewolde. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Leutingewolde?

Een woonhuis in Noordenveld verbruikt gemiddeld 1500 m3 aan gas en 2790 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (910 kuub aardgas en 2040 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1910 kuub gas en 3370 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in Leutingewolde passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Leutingewolde?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 31.253 mensen in 13.911 huishoudens. Dit zijn 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 gezinnen zonder kinderen en 4.500 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Leutingewolde?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Leutingewolde bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9313.

Plaats een reactie