Woning kopen Lieveren

Wil je een woning kopen in Lieveren? Het is een geweldige plek in de provincie Drenthe. In de regio vind je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 14.855 huizen (70,8% koopwoning, 28,2% huur). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €355.463. Op dit huizenplatform tonen wij het woningaanbod in Lieveren, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €251.000, de gemiddelde woningprijs is €355.463.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsLieveren
Postcode9304
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Lieveren februari 2024

Hieronder bekijk je alle huizen die te koop staan in februari 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, woningtype, bouwjaaren extra details als zuinigheid of parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Roderesch, Alteveer, Roden, Zwagerbosch of Kollumerzwaag.

woning-te-koop-lieveren

Eigen appartement kopen in Lieveren

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 97 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas + 2040 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Lieveren

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 89 m2 en 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1260 kuub gas en tevens 2410 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Lieveren is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 en 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2500 kWh elektriciteit & 1390 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Lieveren

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 2800 kWh stroom & 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 en 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Lieveren

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je weet wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Lieveren Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Lieveren

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je adressen van taxatie experts en makelaars in Lieveren en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Lieveren geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 – €2.600. In onderstaande lijst check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Lieveren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lieveren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Lieveren

Deze maand (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Lieveren en omgeving. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Lieveren kopen?

In de buurt van de gemeente Noordenveld bestaan er circa 14.855 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 12.832 (70,8%) koopwoningen en 2.023 (28,2%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 148 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €251.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.463. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lieveren. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lieveren?

Een woonhuis in Noordenveld verbruikt gemiddeld 1500 kuub gas en 2790 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (910 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 per jaar aan gas en 3370 kWh stroom). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Lieveren passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Lieveren?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 31.253 mensen in 13.911 verschillende huishoudens. Dat betreffen 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 families zonder kinderen en 4.500 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,21 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Lieveren?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Lieveren bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 9304.

Plaats een reactie