Woning kopen Foxwolde

Alles weten over woning kopen in Foxwolde? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving vind je verschillende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Ook ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 14.855 huizen (70,8% koop, 28,2% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €355.463. Op dit woningplatform vind je het nieuwe woningaanbod in Foxwolde, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €251.000, de gemiddelde huizenprijs is €355.463.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsFoxwolde
Postcode9314
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Foxwolde februari 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we optionele koophuizen die in februari 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woningtype, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen relevante factoren als energieneutraal en parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Roderwolde, Peize, Leutingewolde, Nieuw-Roden en Alteveer.

woning-te-koop-foxwolde

Appartement kopen in Foxwolde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 – 99 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en doorgaans 2040 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Foxwolde

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 – 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1260 kuub gas & 2410 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Foxwolde is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2500 kWh elektra + 1390 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Foxwolde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 & 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2800 kWh elektra + 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 en 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Foxwolde

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Foxwolde Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering in orde te maken. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Foxwolde

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Foxwolde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Foxwolde helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €3.050. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Foxwolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Foxwolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Foxwolde

In februari 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Foxwolde en direct omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Foxwolde kopen?

In en rondom de gemeente Noordenveld bestaan er circa 14.855 woningen. Dit zijn 12.832 (70,8%) koophuizen en 2.023 (28,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 148 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €251.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €355.463. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Foxwolde. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Foxwolde?

Een woning in Noordenveld gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1500 m3 gas voor verwarming en warm water en 2790 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (910 kuub aardgas en 2040 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1910 kuub gas p/jaar en 3370 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Foxwolde passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Foxwolde?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 31.253 personen die we kunnen onderverdelen in 13.911 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 gezinnen zonder kinderen en 4.500 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,21 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Foxwolde?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Foxwolde laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9314.

Plaats een reactie