Woning kopen Peize

Jouw aanstaande woning kopen in Peize? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek vind je uiteenlopende faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook is er vlakbij een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 14.855 woningen (70,8% koophuis, 28,2% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €355.463. Op deze pagina bekijk je het huidige woningaanbod in Peize, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere kleine appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €251.000, de gemiddelde woningprijs is €355.463.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, sportclubs, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsPeize
Postcode9321
Netnummer050 (+3150)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Peize maart 2024

Met onze huizenzoeker bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Maak een selectie aan de hand van woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energieneutraal en rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Norg, Langelo, Roderwolde, Foxwolde & Leutingewolde.

woning-te-koop-peize

Aanbod appartement kopen in Peize

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en +/- 2040 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Peize

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 & 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1260 kuub gas & 2410 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Peize is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 en 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2500 kWh stroom & 1390 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Peize

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 & 155 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2800 kWh stroom + 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 – 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3370 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Peize

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je budget is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je woningen te koop in Peize Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Op basis van aankoopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Peize

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Peize en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Peize geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 & €3.000. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Peize.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Peize. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Peize

In maart 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze gemeente. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Peize en omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Peize kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noordenveld bestaan er circa 14.855 woonobjecten. Er zijn 12.832 (70,8%) koophuizen en 2.023 (28,2%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 148 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €251.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €355.463. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Peize. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Peize?

Een woning in Noordenveld heeft een verbruik van gemiddeld 1500 m3 aan gas en 2790 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (910 m3 aan gas en 2040 kWh elektra. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1910 m3 gas en 3370 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Peize passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Peize?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 31.253 mensen die we kunnen onderverdelen in 13.911 verschillende gezinnen. Er wonen 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 gezinnen zonder kinderen en 4.500 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,21 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Peize?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Peize bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 9320, 9321.

Plaats een reactie