Woning kopen Langelo

Wil je een woning kopen in Langelo? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In de regio heb je verschillende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 14.855 huizen (70,8% koop, 28,2% huurwoning). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €355.463. Op dit huizenplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Langelo, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Drenthe.
 • Er is een mix van tussenwoningen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €251.000, de gemiddelde woningprijs is €355.463.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals kinderopvang, openbaar vervoer, winkels, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsLangelo
Postcode9333
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Langelo juni 2024

Met onze woningzoeker tref je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen extra details als energieneutraal en de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Zuidvelde, Peest, Norg, Peize & Roderwolde.

woning-te-koop-langelo

Appartement kopen in Langelo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 105 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 910 m3 gas en +/- 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Langelo

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 81 m2 en 111 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1260 kuub gas en gem. 2410 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Langelo is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh elektriciteit & 1390 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Langelo

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 & 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 2800 kWh stroom & 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 148 m2 & 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Langelo

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Langelo Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Langelo

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder vind je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Langelo en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Langelo geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 – €3.050. In de tabel hieronder check je gegevens van financieel adviseurs in Langelo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Langelo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Langelo

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Langelo en direct omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Langelo kopen?

In deze gemeente Noordenveld zijn er ruim 14.855 woonobjecten. Het gaat daarbij om 12.832 (70,8%) koophuizen en 2.023 (28,2%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 148 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €251.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €355.463. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Langelo. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Langelo?

Een woonhuis in Noordenveld verbruikt qua energie gem. zo’n 1500 m3 aan gas en 2790 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (910 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 elektra (kWh). Een vrijstaande villa is topverbruiker qua energie (1910 m3 per jaar aan gas en 3370 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Langelo passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Langelo?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 31.253 mensen in 13.911 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 families zonder kinderen en 4.500 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of social media. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Langelo?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Langelo zetten. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9333.

Plaats een reactie