Woning kopen Zuidvelde

Jouw ideale woning kopen in Zuidvelde? Het is een heerlijke plek in de provincie Drenthe. In de regio heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarnaast ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 14.855 huizen (70,8% koop, 28,2% huur). De huizenprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €355.463. Op deze pagina blader je door het huidige woningaanbod in Zuidvelde, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €251.000, de gemiddelde verkoopprijs is €355.463.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, scholen, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsZuidvelde
Postcode9335
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Zuidvelde april 2024

Onderstaand maak je kennis met de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoom verder in op bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtypeen relevante factoren als energieprestaties & aanwezigheid van een garage. Bel of mail het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Peest, Huis ter Heide, Langelo, Norg & Peize.

woning-te-koop-zuidvelde

Studio of appartement kopen in Zuidvelde

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 910 m3 gas en +/- 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Zuidvelde

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1260 kuub gas en 2410 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Zuidvelde is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 – 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2500 kWh stroom & 1390 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Zuidvelde

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 125 m2 en 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 2800 kWh stroom en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 141 m2 en 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 stroom (kWh) & 1910 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Zuidvelde

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Zuidvelde Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zal afhangen van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Zuidvelde

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Zuidvelde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Zuidvelde geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €3.150. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Zuidvelde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuidvelde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Zuidvelde

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Zuidvelde en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Zuidvelde kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noordenveld zijn er 14.855 woonobjecten. Hierbij spreken we van 12.832 (70,8%) koophuizen en 2.023 (28,2%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 148 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €251.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €355.463. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuidvelde. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Zuidvelde?

Een woning in Noordenveld heeft een verbruik van gemiddeld 1500 m3 gas en 2790 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (910 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 per jaar aan gas en 3370 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Zuidvelde passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Zuidvelde?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 31.253 personen in 13.911 verschillende gezinnen. Er wonen 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 huishoudens zonder kinderen en 4.500 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,21 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Zuidvelde?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zuidvelde laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 9335.

Plaats een reactie