Woning kopen Norg

Een woning kopen in Norg? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Drenthe. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast ontdek je hier een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 14.855 huizen (70,8% koop, 28,2% huurhuis). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €355.463. Op deze informatieve website tonen wij het recente woningaanbod in Norg, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €251.000, de doorsnee verkoopprijs is €355.463.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, sportclubs, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteNoordenveld
PlaatsNorg
Postcode9331
Netnummer0592 (+31592)
Inwoners (gemeente)31.253
Aantal huishoudens13.911
Aantal huishoudens met kinderen4.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,21
Aantal woningen14.855
Aantal koopwoningen12.832
Aantal huurwoningen2.023
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€251.000
Gemiddelde verkoopprijs€355.463
Gemiddeld gasverbruik1500 m3
Gemiddeld stroomverbruik2790 kWh

Woningaanbod Norg februari 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van februari 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, ligging, aantal kamersen andere woningeigenschappen als duurzaamheid en parkeermogelijkheden. Neem contact op met de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Langelo, Zuidvelde, Peize, Roderwolde en Foxwolde.

woning-te-koop-norg

Appartementen te koop Norg

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas & 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Norg

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 118 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas & 2410 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Norg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2500 kWh elektriciteit & 1390 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Norg

De betekenis van een twee onder een kap is 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 & 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2800 kWh stroom & 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 & 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3370 elektra (kWh) en 1910 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Norg

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Norg Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Norg

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Norg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Norg helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 en €2.600. In de lijst hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Norg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Norg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Norg

Deze maand (februari 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Norg en omliggende plekken. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Norg kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noordenveld vinden we circa 14.855 huizen. Je vindt hier circa 12.832 (70,8%) koopwoningen en 2.023 (28,2%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 148 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €251.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €355.463. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Norg. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Norg?

Een woonhuis in Noordenveld verbruikt qua energie gem. zo’n 1500 m3 gas en 2790 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (910 m3 gas en 2040 elektra (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 m3 gas en 3370 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Norg passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Norg?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 31.253 personen die we kunnen onderverdelen in 13.911 verschillende gezinnen. Dit zijn 4.272 eenpersoonshuishoudens, 5.139 huishoudens zonder kinderen en 4.500 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,21 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Norg?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Norg laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.gemeentenoordenveld.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 9330, 9331.

Plaats een reactie