Woning kopen Anjum

Snel een woning kopen in Anjum? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije buurt zijn er veel dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook tref je hier een mooi en rustig natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 20.690 woningen (66,4% koopwoning, 33% huur). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €253.816. Op deze informatieve website tonen wij het recente woningaanbod in Anjum, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de basis verkoopprijs is €253.816.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals scholen, restaurants, winkels, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsAnjum
Postcode9133
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Anjum april 2024

Met onze huizenzoeker krijg je inzicht in alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, ligging, vraagprijs, woonoppervlakteen relevante factoren als energieprestaties en aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Lioessens, Morra, Engwierum, Ee & Oostrum.

woning-te-koop-anjum

Studio of appartement kopen in Anjum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 890 m3 gas en +/- 1770 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Anjum

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 108 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en +/- 2140 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Anjum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 98 m2 en 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2230 kWh elektriciteit + 1290 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Anjum

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 153 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2430 kWh elektra & 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 & 200 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3280 elektriciteit (kWh) & 1740 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Anjum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Anjum Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Anjum

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Dit taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Anjum en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Anjum geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een passende hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.800 – €2.600. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Anjum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Anjum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Anjum

In april 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Anjum en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Anjum kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er ruim 20.690 huizen. Het gaat om 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €253.816. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Anjum. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Anjum?

Een woonhuis in Noardeast-Fryslân verbruikt gemiddeld 1420 kuub gas p/jaar en 2640 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1770 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1740 m3 gas en 3280 kWh stroom). Veel bezitters van huizen te koop in Anjum passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Anjum?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 45.228 personen in 19.440 verschillende huishoudens. Het gaat om 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 families zonder kinderen en 6.901 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Anjum?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Anjum realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9133.

Plaats een reactie