Woning kopen Ee

Snel een woning kopen in Ee? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. Op korte afstand zijn er allerhande voorzieningen als winkels, OV en scholen. Tevens is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 20.690 woningen (66,4% koopwoning, 33% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €253.816. Op dit woningportaal vind je het recente woningaanbod in Ee, gegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Friesland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €172.000, de gemiddelde prijs van een woning is €253.816.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, scholen, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsEe
Postcode9131
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Ee maart 2024

In ons overzicht ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van maart 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, aantal kamersen additionele aspecten als isolatie & rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Engwierum, Anjum, Oostrum, Jouswier en Metslawier.

woning-te-koop-ee

Studio of appartement kopen in Ee

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 102 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas en +/- 1770 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Ee

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 110 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas en tevens 2140 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ee is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 – 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2230 kWh stroom en 1290 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Ee

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2430 kWh stroom & 1310 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 & 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3280 elektra (kWh) & 1740 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Ee

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Ee Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning definitief te regelen. Aan de hand van woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Ee

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Ee en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Ee geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €3.250. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ee.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ee. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Ee

De afgelopen periode (maart 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Ee en direct omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Ee kopen?

In de gemeente Noardeast-Fryslân zijn er ruim 20.690 woonhuizen. Je vindt hier circa 18.423 (66,4%) koophuizen en 2.267 (33%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €172.000 en de gem. marktprijs is €253.816. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Ee. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Ee?

Een woonhuis in Noardeast-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1420 m3 per jaar aan gas en 2640 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (890 kuub gas p/jaar en 1770 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1740 m3 gas en 3280 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Ee passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Ee?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 45.228 mensen in 19.440 huishoudens. Dit zijn 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,29 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ee?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Ee bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9131.

Plaats een reactie