Woning kopen Oostrum

Jouw aanstaande woning kopen in Oostrum? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groot natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 20.690 huizen (66,4% koop, 33% huur). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €253.816. Op dit woningplatform blader je door het woningaanbod in Oostrum, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €172.000, de doorsnee verkoopprijs is €253.816.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, scholen, natuurgebieden, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteNoardeast-Fryslân
PlaatsOostrum
Postcode9125
Netnummer0519 (+31519)
Inwoners (gemeente)45.228
Aantal huishoudens19.440
Aantal huishoudens met kinderen6.901
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen20.690
Aantal koopwoningen18.423
Aantal huurwoningen2.267
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€172.000
Gemiddelde verkoopprijs€253.816
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik2640 kWh

Woningaanbod Oostrum februari 2024

Met onze woningzoeker check je de beschikbare koopwoningen in februari 2024. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtypeen additionele aspecten als CV-ketel en aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Ee, Engwierum, Jouswier, Metslawier & Wetsens.

woning-te-koop-oostrum

Studio of appartement kopen in Oostrum

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 890 m3 gas & 1770 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Oostrum

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 & 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en daarbij 2140 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Oostrum is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2230 kWh elektriciteit & 1290 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Oostrum

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2430 kWh stroom + 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 203 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 stroom (kWh) en 1740 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Oostrum

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Oostrum Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering rond te maken. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Oostrum

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Oostrum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Oostrum geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 en €3.200. In de lijst hierna vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Oostrum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oostrum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Oostrum

De afgelopen tijd (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Oostrum en daarbuiten. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Oostrum kopen?

In de hele gemeente Noardeast-Fryslân registreren wij 20.690 woonhuizen. Het gaat om 18.423 (66,4%) koopwoningen en 2.267 (33%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €172.000 en de gem. marktprijs is €253.816. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oostrum. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Oostrum?

Een huis in Noardeast-Fryslân heeft een verbruik van gemiddeld 1420 kuub aardgas en 2640 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (890 kuub gas en 1770 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1740 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3280 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Oostrum passen duurzame producten zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Oostrum?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 45.228 inwoners in 19.440 huishoudens. Dit zijn 6.449 eenpersoonshuishoudens, 6.090 gezinnen zonder kinderen en 6.901 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Oostrum?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Oostrum laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.noardeast-fryslan.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 9125.

Plaats een reactie